Ook zal een auditor kijken hoe het systeem de logbestanden opslaat, zodat als er informatie verloren gaat, deze snel en zonder verlies van belangrijke informatie kan worden hersteld.

Informatietechnologiebeveiliging verwijst naar de bescherming van de informatie die op de machine is opgeslagen. Het wordt meestal gedaan door een expert in het veld die de machine en zijn processen begrijpt. Om de informatie goed te beschermen, zal een bedrijf vaak iemand inhuren om zowel de machine als de informatietechnologie te auditen. Daarom zullen de meeste beveiligingsaudits niet alleen de fysieke beveiliging van de machine testen, maar ook de informatietechnologie waarmee deze kan functioneren.

Als het gaat om de verschillende soorten auditors die voor dit soort audits werken, zijn er veel verschillende bedrijven en organisaties die audits kunnen uitvoeren op verschillende soorten systemen. Om een ​​audit uit te voeren, moet een auditor eerst informatie verkrijgen over het systeem en het type audit dat hij wil doen. Nadat ze de informatie hebben ontvangen, moeten ze een test op het systeem uitvoeren om de verschillende beveiligingsniveaus die erin bestaan ​​te bepalen. Als ze eenmaal hebben bepaald naar welk beveiligingsniveau ze kijken, kunnen ze hun test doen. Ze zijn misschien op zoek naar specifieke problemen of aandachtspunten.

Bij verschillende soorten testen kan worden gekeken naar de software die in het systeem wordt gebruikt om beveiligingsproblemen op te sporen, zwakke plekken te identificeren en te testen of er controles zijn waarmee het systeem kan worden beheerd. Bovendien zal de auditor zoeken naar gebieden van het systeem die onvoldoende beveiligd zijn, zodat de audit zwakke punten en gebieden die niet zo veilig zijn aan het licht brengt. Enkele van de resultaten die door de beveiligingsaudit zullen worden geproduceerd, bevatten ook aanbevelingen over hoe het systeem kan worden verbeterd. De aanbevelingen zullen manieren bevatten waarop een systeem kan worden verbeterd, zodat het efficiënter en met minder risico werkt.

.