Deze schakelaars schakelen de voeding tussen twee niveaus. De hoogohmige schakelaars bieden een hogere weerstand aan de voeding, en de laagohmige schakelaars bieden een lagere weerstand aan de stroomvoorziening. Daarom is het belangrijk om de laagohmige schakelaars te kiezen als je ze gebruikt in het geval van een stroomvoorziening waarbij het stroomverbruik veel meer is dan je nodig hebt.

Magnetische schakelaars worden ook wel magnetische bedieningsschakelaars genoemd. Deze schakelaars schakelen magnetisch veld wanneer de magnetische velden tegenover elkaar staan ​​en een magnetisch veld creëren. Wanneer de stromingen in de tegenovergestelde richting bewegen, stoten ze elkaar af. De stroom beweegt dus naar buiten wanneer het magnetische veld tegengesteld is aan het magnetische veld van de schakelaar.

Elektronische schakelaars of stroomonderbrekers worden ook wel elektronische stroomonderbrekers (ECB's) genoemd. Deze schakelaars zijn op bepaalde punten in het circuit aangebracht om een ​​uitgangsniveau te bieden, zodat de stroom kan worden onderbroken als er circuitfouten optreden in het elektronische circuit. ECB's leveren ook een invoer naar het bedieningspaneel zodat de circuitstatus kan worden gehandhaafd.

Elektronische stroomonderbrekers worden ook gebruikt om elk soort brandongeval op een stroomverdeelpunt te voorkomen. Dit type schakelaar werkt met behulp van een stroomonderbreker die voorkomt dat de elektrische stroom de hoofdzekering bereikt en het gas ontsteekt. Als er dus een hoge elektrische belasting op het systeem wordt geplaatst en er treedt een piek op, dan zal dit zowel de stroomonderbreker als de zekering beschadigen.

Stroomonderbrekers worden ook gebruikt om brandongevallen te voorkomen in sommige industriële toepassingen. Ze worden gebruikt voor het isoleren van de hoofdzekering en het schakelen van de stroomvoorziening, die verantwoordelijk is voor het leveren van elektriciteit aan de hele werkplek. In dat geval verspreidt een brand zich niet naar de andere delen van de werkplek.

Bij het selecteren van de schakelaars voor uw elektrische systeem is het belangrijk om rekening te houden met de stroomvereisten van uw voeding en de toepassing die u wilt dekken. De schakelaars moeten dienovereenkomstig worden geselecteerd om elke vorm van overbelasting of storing te voorkomen.

Er zijn verschillende fabrikanten en bedrijven die dit soort elektrische systemen leveren. U kunt ze dus gemakkelijk online vinden. U kunt deze schakelaars ook online kopen.

.