In algemene zin is de term 'professionele accountancy' verwijst naar de financiële functie die een accountant uitvoert voor een cliënt. In het Verenigd Koninkrijk, een accountant moet een examen bekend als CPA (registeraccountant) passeren. (CPC). De CPA-examen is een landelijk erkend examen, en veel Britse accountants oefenen CPA-examen.

Er zijn veel verschillende soorten van accountancy, maar er zijn bepaalde kenmerken die op de meeste accountants. De belangrijkste kenmerken zijn eerlijkheid, integriteit, professionaliteit, toewijding en geduld. Dit artikel is niet bedoeld om een ​​uitgebreid overzicht van accountancy zijn.

In het algemeen worden de jaarrekening van de cliënt die door de accountant en de financiële verslagen worden opgesteld door de firma. Dit proces zorgt ervoor dat alle financiële zaken in aanmerking worden genomen door de accountants.

Professional accountancy gaat om een ​​proces waarbij een accountant verzamelt en financiële informatie van de klant evalueren en een verslag dat de financiële situatie van de cliënt beschrijft. De informatie die wordt verzameld en geanalyseerd zal de accountants helpen bij het identificeren van gebieden van zorg. en dan adviseren manieren om de financiële verslaggeving van de klant te verbeteren.

De accountant zal dan ingaan op de aanbevelingen met de klant om te bepalen of de veranderingen die gunstig zou zijn. of nadelig zijn. Een goede accountant zal nauw samenwerken met de klant om ervoor te zorgen dat de veranderingen zijn gunstig voor beide partijen.

Daarnaast zal een goede accountant ook samen met de klant om ervoor te zorgen dat er geen wettelijke eisen die zal interfereren met de financiële verslaggeving. Deze omvatten de rapportering van de rekeningen te betalen, balans, winst- en verliesrekening en grootboek. Deze rekeningen zijn vaak vereist door de wet en daarom een ​​accountant moet nauw samenwerken met de klant om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan alle wetgeving.

Professionele accountancy vereist dat accountants de mogelijkheid om effectief te communiceren met klanten, hun financiële verslagen begrijpen, en bieden hun klanten met accurate financieel advies. Goede accountants zal altijd naar streven om de verwachtingen van hun klanten te voldoen.

.